Scoil: An Gleann (uimhir rolla 14277)

An Gleann, Co. Dhún na nGall
Séamus Ó Domhnaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dé’n airgead agus nuair a bhí sé astoigh in a theach féin las Seán cruach mhónadh a bhí ar thaoibh an bhealaigh mhóir. Nuair a bhí an ministear réidh dubhairt Seán go gcaithfidh sé dhul isteach i mála agus go n-iomchareóchadh seisean é. Bhí an ministear sásta. Nuair a tháinig siad fhad leis an chruaich bhí sí ina scrios amain teineadh. Mhothuigh an ministear an teas agus chonnaic sé an solas fríd an mhála. D’fhiafruigh sé do Sheán caidé an teine í sin. Dubhairt Seán gur sin teine Phurgadóir agus go gcaithfidh gach duine dhul fríd an teinidh san sul a bhfuighidh sé na bFlaithis. Chait Seán an mála isteach i lár na teineadh.
    Chuaidh Seán na bhaile annsin a’s chá dtug an fear uasal níos mó buaidhreaidh dó na dhiaidh sin.
    AT1525: The Master Thief