Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí bean ann aon uair amhain agus bhí bó aici agus bhí an bhó tinn.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    éisteacht léithe ach sa deireadh chuaidh sí suas 'un t-seomra agus chuir ceist ar an tsagart an léigfeadh sé isteach an t-sean bhean agus d'iarr an sagart uirthí í a leigint isteach, agus leigh.
    Chuaidh sí suas 'un t-seomra, agus chuaidh sí go dtí an leabaidh an áit a rabh an sagart na luighe, agus bhí an riodail léithe, Chuir sí os cionn an tsagart é, agus dubhairt " Ma léasann seo thú béidh tú léasta, agus muna leásuigidh is beag an dochar agus is beag na chaill". Rinne an sagart gáire agus bhris an crapán a bhí ann a sgadaman, agus fuair sé biseach. Chuaidh an t-sean bhean na bhaile agus luthghair mhór uirthí cionnas gur leás sí an sagart.
    Maire Nic Suibhne
    Seán Mac Suibhne