Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal

Bhí bean ann am i amháin agus bhí triúr nigheanach aicí, agus posadh an triúr, agus núair a tháinig i lá a rabh siad ag gabhail i gcionn a tsaoghail dubhairt an mháthair leobhtha anois tá sibh ag imtheacht i dteach díbh fhein agus na bigid a lá coidhche g

Sgéal
    Bhí bean ann am i amháin agus bhí triúr nigheanach aicí, agus posadh an triúr, agus núair a tháinig i lá a rabh siad ag gabhail i gcionn a tsaoghail dubhairt an mháthair leobhtha anois tá sibh ag imtheacht i dteach díbh fhein agus na bigid a lá coidhche gan ruball oraibh. Nuair a d'imthigh an chead nighean dubhairt an mháthair léithe, "Anois tá tú ag imtheacht a chongbhail toighe duit fhéin agus na bí lá coidhche gan ruball ort.
    Pósadh an dara nighean annsin agus dubhairt a máthair an rud céadhna léithe, " Anois, tá tú ag imteacht a chohgbail toighe duit fhéin agus na bí lá coidhce gan ruball ort.
    Nuair a d'imthigh an
    Brighid Ní Dhubhthaigh