Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal

Bhí fear ann aon uair amhain agus bhí an bás aige. Bhí gasúr ins an teach darbh ainm do Seán agus bhí seisean iontach maith ar sgoil.

Sgéul
    Bhí fear ann aon uair amhain agus bhí an bás aige. Bhí gasúr ins an teach darbh ainm do Seán agus bhí seisean iontach maith ar sgoil.
    Chuaidh an gasúr seo chuig sgrúidadh lá amhain, agus bhí buaidhreadh mór ar an fhear seo fa dtaoibh de'n ghasúr nó níor mhaith leis bás d'faghail go bhfeicfeadh sé an rachadh an gasúr fríd an sgruidadh go maith agus bhí sé iontach mór leis an ghasúr cionnas go maith agus bhí sé ar sgoil. I nGleann Bheatha a bhí an teach seo agus bhí triúr fear agus bean agus gasúr ann.
    Fuair an fear seo bás, agus sul a bhfuair d'iarr sé ar bhean an toighe litir a sgriobh chuige. Rinne siad-san dearmad, ach seachtmhain na
    Máire Nic Suibhne
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Dhún na nGall