Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal

Bhí fear agus bean ann won uair amháin agus bhí siad íontach bocht. D'imthigh an fear go h-Albain a shaothrughadh.

Sgeul:-
    Bhí fear agus bean ann aon uair amháin agus bhí siad íontach bocht. D'imthigh an fear go h-Albain a shaothrughadh. Nuair a bhí sé ar shiubhal cupla mí bhí an bhean ag fanacht leis litir a chur aicí, ach níor chuir sé litir ar bith. agus bhí sí a'smaoitiughadh gur bás a fuair sé. D'imthigh sí lá thar na bhárach agus bhí sí ag dul a shiubhal leithe go bhfeicfeadh sí cá rabh sé. Bhí sí ag siubhal leithe go rabh sé ag éirigh dorcha.
    Ní dheachaidh sí i bhfad gur casadh fear uirthí, ag marcuidheacht ar bheathach, agus chuir sí ceist air an rabh sí ar an bhealach cheart go dtí a leithid seo a bháile. Dubhairt seisean go rabh sí deich
    Maighread Ní Fearadaigh
    Niall Ó Gallchobhair