Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal

Bhí stócach ann aon uair amháin agus bhí sé ina luighe san luaighe-bhuidhe seacht mbliadhna go dtí sa deireadh gur fhás a chosa amach fríd binn an toighe.

Sgéal
    Bhí stócach ann aon uair amháin agus bhí sé ina luighe san luaighe-bhuidhe seacht mbliadhna go dtí sa deireadh gur fhás a chosa amach fríd binn an toighe.
    Lá amháin thainig an gaoith anoir agus beigin do éirigh. D'éirigh sé chuaidh amach go dtí an doras agus chraith sé seacht b-peic luaidhe do. Chuir sé ceist ar a mhathair ce é an teach é siud thall agus dubhairt a mhathair leis gurb é teach leard a bhí ann. Dubhairt sé go rachadh sé anonn agus go dtabharfadh sé anall an sgioball adaí. D'iarr a mhathair ar gan a ghabhail.
    Nuair a bhí siad uilig na luighe an oidhche seo, Chuaidh sé anonn agus thug anall an sgioball lán de phreataí agus