School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Cashelnagor, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

Scéal

Bhí stócach ann aon uair amháin agus bhí sé ina luighe san luaighe-bhuidhe seacht mbliadhna go dtí sa deireadh gur fhás a chosa amach fríd binn an toighe.

Sgéal

Lá amháin thainig an gaoith anoir agus beigin do éirigh. D'éirigh sé chuaidh amach go dtí an doras agus chraith sé seacht b-peic luaidhe do. Chuir sé ceist ar a mhathair ce é an teach é siud thall agus dubhairt a mhathair leis gurb é teach leard a bhí ann. Dubhairt sé go rachadh sé anonn agus go dtabharfadh sé anall an sgioball adaí. D'iarr a mhathair ar gan a ghabhail.
Nuair a bhí siad uilig na luighe an oidhche seo, Chuaidh sé anonn agus thug anall an sgioball lán de phreataí agus