Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall

1. Scéal (ar lean)

Bhí baintreach ann am amhai agus dha cheann deag de clann aicí, seisear mac agus seisear nigneach.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    bhí siad ag gabhail thart ag caoineadh.
    Nuair a bhí an fear cuireadh cupla lá bhí na madadh amuigh lá amhain agus casadh bean ruadh ortha Cuir sí ceist ortha caide bhí ortha agus d'innis siad dithe caidé mar bhí agus dubhairt sí leo "Gabh go dtí an Domhan Thóir agus tá tobar ann agus tá trí mhíle uisge, trí mhile deilg, agus trí mhíle teinidh ann.
    Annsin caithfidh sibh siubhal fríd an trí rud sin agus nuair a pillfidh sibh arís caithfidh sibh trí bhuideal uisge a thogail amach as an tobar agus sibh fhéin a nighe i mbeirt aca agus ceann amhain a congbhailt agus nuair a thiocfidh sibh fhad leis an uaigh caith an buideal uisge air."
    D'imthigh an bhean ruadh annsin agus d'imthigh na madaidh go dtí an domhan thoir. Bhí obair iontach aca le gabhail fríd an uisge, an deilg, agus an
    AT0315: The Faithless Sister
    Máire Ní Reannachain