Scoil: Caiseal na gCor (uimhir rolla 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Dhún na nGall
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear agus bean ann aon am amhain 7 bhí siad n-a gcomhnuidhe ag taobh cuain. Bhí mac amhain acu 7 ní rabh sé glan ar dhoigh ar bith.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    seisean gur b'fearr leis turitín beag agus beannacht. " Thug sí comhairle air sul ar imthigh sé", arsa sise
    "Bheirim comhairle ort anois," arsa sise, gan comhnugh i dteach a mbéidh bean óg pósta a sheandhuine, no seanbhean pósta ar bhean og. Cam díreach an rod is é an bealach mór an aithghiorra arsa sise. agus fosta na déan rud tobann ar bith, sin ma chuireann rud ar bith corruigh ort na dean dochar ar bith do, acht suidh agus caith an píopa agus imtheochaidh[?] an chorruigh duit. Gheall seisean duithe go gcuimhneochadh sé ar achan rud a dubhairt sí leis.
    D'imthigh sé annsin agus nuair a chur sé giota fada de, chonnaic sé baile mór fá ghiota do, Nuair
    AT0910B: The Servant's Good Counsels