Scoil: Gort an Choirce

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easboic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    pheacaidh go h-uile tríd luaigheacht do pháise, go dtabharfaidh tú grásta damh le dul ar aghaidh in do sheirbhis go dtí deireadh mo shaoghail, agus go mbéidh mé ag feuchaint ort-féin, aghaidh ar aghaidh le do ghrádhadh agus a mholadh le saoghal na saoghal i ríoghacht flaitheamhnais.
    Ó a Dhia de bhrugh go bhfuil tú maith agus geanamhail as cuimse, grádhuighim tú le mo chroidhe go h iomlám os cionn gach uile nidh, agus grádhuighim mo chomarsa mar mé féin.
    Dá mbiodh mo mían agam badh é mó mhían an saoghal mór a ghrádhuighadh mar is airidhe ort. Ó, Dhia, goidé tá agam le toirbhirt duit? Tairgim suas mo chroidhe agus mo anam duit, m'urnuighe agus grádh mo chroidhe go h-iomlán. Amén, Íosa.
  2. Urnaighe
    Íosa ró-naomhtha m'fhuasgailteóir agus mo shlánuightheóir, ofrailim suas dó do mhordhacht naomhtha an urnaighe thrócaireach seo. Ofrailim suas í i gcuimhne gcúig chréachtha mo shlánuightheora, i gcuimhne a chuid fola agus feola fíor-uasal a strócadh le sgiúrsal,
    Ofrailim suas í i n-onóir do'n ioncholnughadh a mbroinn gheanamhail na Maighdeana glóramhail
    Canónach Mac Pháidín