Scoil: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Dhún na nGall
Domhnall Ó Baoighill

a’s an rud seo ar mo ghaothsan”.
    “Sé, a tháiscí”, ars’ an fear, “nuair a gheobhas mise cofra an airgid, gheobhaidh mé bocsa airgid deanta fá choinne chur ar do ghaothsan agus ní bhéidh fhios ag na daoine caidé a tháinic ort”.
    “Ní dheanfaidh sin gnoithe ach oiread”, ar’ sise, “Caidé mar thiocfadh liom-sa éirghe amach a choidhche agus bocsa airgid crochta ar mo ghaothsan?”
    “Agus caidé dheanfas muid?” ars’ an fear.
    “Tá”, ars’ an bhean, “muid an athchuinge seo eile a iarraidh agus an mhuic fheoil imtheacht ó mo ghaothsan. Tú fhéin a chuir orm, ar scor bith é agus tá sé go maith agat é a dh’iarraidh go gasta nó iarrfaidh muid fhéin í”.
    D’iarr an fear an athchuinge agus thuit giota na muicfheola de ghaothsan na mná, agus anois bhí siad comh bocht agus bhí siad ariamh. Ach is minic a bíos ádh ar amadán. Ní raibh sé i bhfad go dtáinic an fear bocht céadna arais. D’innis fear
    AT0750A: The Wishes
    Pádraic Mac Páidín