Scoil: Gleann Calraighe (uimhir rolla 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Nóra Ní Riagáin

Ar an leathanach seo

1. Tá go leór caitheamh aimsire san áit seo i ngach am don bliadhain, do na paistí agus do na daoine fásta. Ins an Samhradh téigheann na páiste ag imirt camógaidheachta agus uaireann. Teigheann siad ar seilgibh..
    Tugann gach teach cúpla píghinn chun subh agus milseáin do cheannacht. Annsin tugann na cailíní cácaí milse leo, agus tugann na buachaillí bainne, suicra, agus tae leó.
    Nuair a théigheann siad go dtí an áit ina mbéadh an seilg, cuirtear síos teine bréagh agus déantar an tae. Annsin gearrtar an t-arán, agus cuirtear subh air, agus iteann gach béile maith.
    Teigheann na daoine móra amach ag fiadhach le gunna agus mada Fiadha agus gheibheann siad ghirrfhiadh agus marbhuigheann siad sionaighe. An dómhnach deire a bhí an seilg againn, bhí spórt mór againn mar bhí na fir fasta, agus na