Scoil: Gleann Calraighe (uimhir rolla 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Nóra Ní Riagáin

Ar an leathanach seo

1. Is as an móin a déantar teine ins an áit seo amach faoin dtuaith, acht gual a dóightear ins na bailltibh móra agus ins na cathardha.
    Tá an móin ana-flúirseach ins an áit seo mar tá sé go léir beagnach clúdaighthe le sléibhte agus annsin níl gadh le h-aoinne a bheith fuar. Tá dhá sort móin ann móin dubh agus móin bán. Gearrtar an móin ar dtúis sa nEarrach i mí Aibreán. Annsin sgarann na páistí é.
    Nuair a bhíonn sé tirim go leor deantar ruicí as. Annsin tógtar abhaile é nuair a bhíonns sé sach tirim timcheall i mí na Meitheamh.