Scoil: Gleann Calraighe (uimhir rolla 15864)

Gleann Chalraí Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Nóra Ní Riagáin

1. Sara gcaitheadar na daoine bróga bhíodhar ag dul cosnochta.
    Tá cúpla sean-daoine thart annseo már caith aon bhróga ariamh. Bíonn na páistí scoile ag dul cosnochta ins an t-Smahradh nagus iuns an bhFóghmhair, act ní teigheann siad chosnochtai ins an nGeimhreadh, agus san n-Earrach.
    Ní déantar bróga ins an áit seo anois ar chor ar bith acht deisighthear iad. Caithear bróga bonn-adhmaid ins an áit seo anois, agus fadó freisin. Déantar iad i mBéal - Átha an Fheadha.
    Ins an - tSamhraidh nuair a bhíonns an oidhreach ann, bíodh troigheachíní déanta i gcomair na bpáistí, chun iad do chuir timcheall ar gcós, chun iad do chosaint ó'n gaoith cruaidh, mar sé sin a chuireas oidhreach ortha.