Scoil: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mhaigh Eo
Liam Breathnach

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fir eile le n-a bhois féín. Ní bhíonn an díoltóir sásta, b'fheidir go laghaidigheann sé a chéád-luach beagán ach sin é an méíd. Annsin tigeann an triomhadh fear isteach agus cuireann sé ceist
    "Céard tá eadaraibh?" Innsigheann siad-san dó agus innsigheann siad céimeanna an mhargaidh ó thús dó. Annsin má cheapann seisean gurbh é an rud is fearr dó a dhéanamh deireann sé leis an mbeirt.
    "Tabhair dom do láimh" le gach duine aca agus beireann greim ar mearanna an dá lámh ina bhois féín agus leis an láimh eile buaileann sé buille ar an dá bhois agus deireann
    "Seo sgoiltighidh an diofruigheacht."
    Bíonn daoine eile bailighthe ann faio seo agus deireann siad-san
    "Seadh ná brisighidh focal an fir maith" ná "ná bris focal an fhir sin." Má bhíonn siad sásta bíonn sé ina mhargadh agus bíonn deoch aca air.
        1. trádáil