Scoil: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mhaigh Eo
Liam Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Ní raibh alán coirce agus seaghal ag fás in gach áit sa tír. Ní raibh aon arán deunta as plúr ac an t-arán a rinne siad as an coirce agus seagal. Ar dtús bhuailead siad an coirce agus an seagal agus annsin mheilleadh siad é leis an mbró. Nuair a bhiodh sé meillte. Thugadh siad leo criathar agus chriatrugheadh siad an mhin agus annsin dhéanadh siad arán den mhin. Annsin chuireadh siad an cáca sios ar an ngreidil. Bíonn siad ag déanaidh arán as fataí. Sgríobhann siad na fataí le sgriobán agus fáisgeann siad an Boxty in éadach agus déanann siad cáca de nuair a bhíonn an cáca déanta aca. Ac fadó tharrnuigheadh siad amach an teine agus cuireadh siad duilleó gabáiste faoi. Annsin chuireadh siad síós an cáca agus annsin chuireadh
    Máirín Ní Dhómhnaill
    Máire Ní Dhómhnaill