Scoil: Port Urlainn

Port Durlainne, Co. Mhaigh Eo
Liam Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Bhí casán ag dul as Porturlainn go Béal Dearg thart faoin gcósta fad ó shion. Casán Dubh an t-ainm abhí air. Bhíodh na daoine as Porturlainn ag dul go dtí an siopa i mBéal Dearg (seacht míle - ní rabh aon siopa i bPorturlainn na ní ba giorra dóibh) le h-aghaidh bidh agus is ar an gcasán seo a théighidís. Bhí casán eile ag dul ó Porturlainn go Port a Chluaidhe treasna an t-sléíbhe. "Casán na gCoastguard" an t-ainm a bhí air. Bhíodh na Coastguards i bPorurlainn agus i bPortachlóid ag casadh ar a chéile leath-bhealaigh idir an dá bhaile. Ar an gcasan seo a ghabhaidís.
    Ag Pollach leath-bhealaigh idir Sraith-an-tSeagail agus Porturlainn tá uaimh mhór, Uaimh Dhorcha is ainm dí agus deirtear go bhfuil casán faoi talamh uaithe seo ó dheas go Conndae na Gaillimhe
        1. infreastruchtúr poiblí
    Tomás Ó Dómhnaill