School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_067

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 16_067

1. (continued from previous page)
    droch uair le teacht bíonn na páirceanna dubh le cuileóga san tráthnóna agus ar maidin. Nuair abhíonn dath glas agus gorn ar an fhairrge deirtear go mbíonn droch uair le teacht agus nuair a bhíonn cubhar ar an uisge bhíonn stoirim le teacht chugann. Nuair abhíonn na cearca sínte thart ar an teine deirtear go mbhíonn droch uair le bheith againn agus nuair abhíonn na gaedha fiadna ag dul ó dheas deirtear go mbíonn deoch uair le teacht chugann. D'iarr mé ar sean dhuine ata ar mó bhaile cé'n sórt uair abhí ag teacht nuair abhíonn na creabhair ann agus dubhairt sí liom gur uair mhaith abhí ag teacht. Dubhairt sí liom chomh maith gur rud
    Cáitlín Ní Sheoighe