School: Gortown, Cill Seanaigh (roll number 14238)

Ballymacravan, Co. Clare
M. Mac an Airchinnigh

Deireann béaloideas go raibh fear mórcómhachtac ina chómhnuidhe í Duibhlinn (Doolin)Coan Cláirúair amháin ar a dtugtar Bothalum Mac Clancaigh Tíghearna Talman gan trúagh dob eadh é mar bá cuma leis cás aoinne acht a chás féin.
    Aon úair amháin bhí long ag teacht go Conndae an Cláir úair amháin bhí a lán pronsa agus daoine úaisle innte agus núáir a bíodar istig í Cúan na Gaillimhe táinig stoirmmór agus b'éigin dóibh teacht idtír inaice na háite a bhfuil Duibhlinn anois.
    Núair a chúala an Tighearna mar gheall ar an timpist chuir sé fios ortha dul go dtí a áit féin.Thangadaar agus tar éis a lán síor cainnt leis an fear dorrdha sin chuir sé íad go leir chun bhais duine ina dhiaidh duine eile ,agus cuireadh isteach í bpoll íad.tar éis an búistéireacht sin 'sé an ainm a thugadar ar an cnoc áirithe ná "Cnoc na Crochaire"(The hangman's Hill).
    Siobhán Ní Chathasaigh
    Ballagh, Co. Clare