School: Gortown, Cill Seanaigh (roll number 14238)

Ballymacravan, Co. Clare
M. Mac an Airchinnigh

1. (continued from previous page)
    was fired on and fatally wounded by the Revenue Men. A small white thorn bush marks the place where he died.

Bherónaca Ní Lúadhna,
    Cloncoul,
    Innisdíomáin,
    Co an Cláir
  2. Rang a sé 30 Adh Samhna 1937
    Scéilín ó Ghleann Eidhneach.
    Baile Bheacháin ,Co an Chláir.
    Ta tobar coisricte in paróiste dúchchais agus deireann na sean daoine go bhfuil sgéal iongantach ag baint leis.Deireann siad go raibh éascú ann fadó agus agus la amháin chuaidh fear go dtí an tobar chun uisge do bhreith abhaile leis.Chonaic sé an eascú agus chuir sé isteach san canna e agus thug sé é abhaile leis.
    Bhí a bhean san doras agus núair a chonnaic sí an eascú do peath a súile uirrthí .Rug sí greim air agusdo mharbh sí é .Annsin chuir sí síos an friochtán agus chuir sí é isteach ann.Chuaidh sí i bhfeighil a gnóta féin annsin.Tar éis tamaill tháinig sí síos chun é a iompuigh agus chuir sí cúpla in a drom le sgíán .Chuaidh sí suas arís ach mo léan núáir a tháinig sí an tárna úáir bhí sé imthighte agus ní raibh tásg ná túairisg de le fághail.
    Teighean a lán daoine go dti an tobar coisrichte sin ar an tríomhadh la de lúgnasa gaschbliain agus
    Siobhán Ní Chathasaigh