School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    leis in-aice leis an drochadh do leogadar do gadhar imteacht agus bhí an fear ag dul treasna an droichidh nuair a airig sé an fothram ag teacht ina dhiaidh.
    Ansan do rit an fear ana mhear.
    Do bhí eagla a croidhe ar an bhfear mbocht mar níor cuimnigh sé in-aon-chor air a gadair féin mar bhí a leithéid sin do sgamhradh air ag dul abhaile.
    Do bhí sgamhradh níos mó air nuair a airig sé fotharam an galún leis.
    Ní raibh an gadair ábaltha ar theacht suas leis an bhfear agus ba chuma leis an bhfear cioca tiocfhadh sé suas leis nú ná tiocfhadh.
    Níor tháinig sé suas leis gur dtí gur chuaidh sé isteach go dtí a thig féin agus deirim-se leat go raibh
    Caitlín Ní Loinghsigh
    Gort na Tiobratan, Co. Cork