School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Uair amháin fadó do cómhnuigh fear i gCill-na-Martra agus aon oidhche amháin gan amhras do chuaidh sé a chodladh.
    Do bhí sé tímpeall a dó-dheúg a chlog agus amach san oidche do dúisigheadh é le fothuram éigin a bhí amuic ins an clós an madra ag amhastraigh.
    Do chuaidh sé a chodladh airís ansan mar do cheap sé ann in-aon-chor ná raibh pioc ann ach an gadhar ag amhastraig go minic agus bhí an fear a bodhradh.
    Do chuaidh an fear amach airís sa clós agus do connaic sé an gadhair amuic agus é ag amhastraig ar buile agus do thug sé cúpla ciceanna do ach níor stop sé.
    Máire B. Ní Chéilleachair
    Over 11