School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. Do bhí fear ann úair agus aon oidhche amháin do chuaidh sé amach go dtí páirc a leasa le muc. Níor chreid sé i bpúcaí in aon chor. Dubhairt sé ina aigne féin " Ní bheidh aon lios an amáireach mar chuirfear an céasta tríd".
    Do bhí sé go luath an uair seo. Do chuaidh sé amach airís ar a deich a chlog agus ní raibh muc ná aon rud eile ann is amhlaidh a bhí na pucaí tar éis an mhuc a thógaint istach sa lios. Aon la amháin do connaic an fear an muc agus rith sé ina dhiaidh agus chuaidh sé isteach sa lios agus do creid sé i bpúcaí as san amach.
    Máire B. Ní Chéilleachair
    Nóra Bn. Uí Chéilleachair