School: Baile 'n Sceilg (B.)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Seán P. Ó Súilliobháin

1. (continued from previous page)
    aimsire rugadh mac do Dómhnal agus nuair do bhíodar chun é bhaiste d'fhiafruig Dómhnal den Lotharacán cad é an ainm a thabharaidís air. Tabhair Labhrás buighe gréineach air ar sa an Lotharacán. Bhí an bhean thíos sa leabhaidh agus chualaidh sí ag cainnt iad. Cad é sin ar siubhal agaibh ar sise. Is amhlaidh fhiafruigheas don Lotharacán cad é an ainm a thabharaimís ar an leanbh ar sa Dómhnal. Agus cad dubhairt sé ar sa an bhean. Dubhairt sé Labhrás buighe gréineach a thabhairt air ar sa Dómhnal. Dá mbéinn-se am suidhe ar sa an bhean do cuirinn tú féin agus an Lotharacán amach i doras i n ainm i diabhail agus i deamhain. Sin é a bhí on Lotharacán agus rith sé an doras amach agus bheir sé leis an próca óir agus neacfhaidh Dómhnal ná a bhean é féin ná an tór ó shoin.