School: Baile 'n Sceilg (B.)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Seán P. Ó Súilliobháin

1. Do bhí beirt btárhair ann fadó agus do bhíodar ana bhocht air fad. Do bhí cómharsain aca darbh ainm Áibhis agus do bhí sé sin ana shaidhbhir. Ní raibh aon rud lé nithe aca act timceall boladh mine. Dubhairt duine aca leis an nduine eile go gcuiridís an min amach chun Áibhis agus go ndeanach sí sin an puirseach dhóibh agus go gcuireadh sí cuid dhá min féin tríd. Dubhairt an bráthair eile na deanach act mar sin féin do beireadar amach chúice é. Act níór thug Áibhis dóibh acht an meid a tugadar di. Ditheadar an méid sin agus nuair a bhí sé itte aca totmugeadar ag cuímhneamh feachaint cad a bheadh aca i gcóir an cead bheile eile. Fé dheire deirig duine aca agus do bhuail se amach agus ba ghéarr gurn tháinig se insteach arís agus caoíre lé Áibhis aige. Ní raibh aon ocras ortha an óidhche sin ná tamall na dhiaidh sin do bhí ana ionghadh air Áibhis agus air a fear cad a bhí ag bethúghadh na mbráithre chómh fada. Dubhairt Áibhis go mbeadh fios aici féin é
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Seamus Ó Suilliobhain