School: Baile 'n Sceilg (B.)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Seán P. Ó Súilliobháin

1. (continued from previous page)
    an tAifreann ná suidhe ar an móin. Do bhí an sagart agus a raibh istigh ag cur an dhá shúil tríd ar feadh na h-aimsire agus nuair a bhí críochnuighthe agus d'fiafruig an Sagart de cad ab ainm do Eoghan Ó Súilleabháin ar seisean ach tugann cuid des na dailthíníbh gan iomtar Eoghan Ruadh orm. Ó fo fo arsan sagart a fhir bocht tar anois annso chun na teine agus téidh tú fein.
  2. Bhí Cníopaire mná ann fadó nár thug déirc do dhuine bocht riamh. Do chualaidh Eoghan Ruadh mhar gheall uirthi agus dubhairt sé go mbeadh an diabhal i gcabair di muna mbainfeadh sé féin rud éigin dí. Buail sé isteach chúicí lá agus se gno a bhí ar siubhal aici na ag déanamh coiginne agus bhuail se anonn chun na coiginne agus buail sé greas uirthe agus ar seisean. Im ar an gcoiginn seo agus ím na gchómharsan
      1. poetry
    Dáithí O' Barra