School: Baile 'n Sceilg (B.)

Baile an Sceilg, Co. Kerry
Seán P. Ó Súilliobháin

1. (continued from previous page)
    do chuaidh sí isteach i gcómhra mor agus do cuireadh an oiread bídh isteach chuiche agus a deannach í air fead tamaill. Annsan do chuireadar isteach i dtig na mbráithre é agus leagadar ortha go rabhadar féin ag dul air a laétheanta saoíre agus go rabhadar ag fagaint an cómhra i dtig na mbathair go dtagaidís tharnais. Do bhí poll sa chómhra agus do bhíodh Aibhis ag feachaint amach tríd. Aon lá amain dúbhairt duine des na mbeadh fhios aige féin cad a bhí sa chómhra. Dubhairt an brathair eile leis gan bacadh leis acht níorbh aon mait beith leis. Doscail sé i agus is amlaidh a bhí Aibhis istig agus í ag priocadh cnáimh. Níor dhein an bráithir fait act breith uirthi agus an cnámh do sháth siar na scórnaigh agus dúnadh airís uirthi. Nuair a tháinig a fear abhaile do beir sé an comra abhaile leis agus nuair a chonnaic sé Áibhis agus an cnámh shiar na scornaig agus i fuar marb. Ó muise air seisean nách iactach an scannradh a bhí air Áibhis chun na feóla agus í féin do tactadh leis an gcnámh. Ta se chómh
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Seamus Ó Suilliobhain