School: Gleann Beithe (B.) (roll number 4762)

Glenbeigh, Co. Kerry
Séamus Ó Dochartaigh

1. (continued from previous page)
    féin é ar feadh na h-oidhche. Bhí siad ag innsint sgéulta annsan. Dubhairt an fear cad a thug go dtí an droichead é mar go raibh brionglóid aige oidhche amháin go raibh pota óir ann. Annsan dubhairt an gabha leis go raibh brionglóid aige féin oidhche amháin go raibh crocha óir in aice le tigh beag agus crann ag fás in aice leis an dtigh agus níor chuaidh sé ann in aon chor. D'aithin an fear a thigh féin ó'n gcuntas ach ní dubhairt sé faic. D'éirigh an fear ar maidin. Chuaidh sé abhaile agus chuaidh sé amach agus chrom sé ar rómhar in aice leis an gcrann. An chéad rud a fuair sé na cloch mhór. In aice leis an gcloich bhí cloch eile agus an crocha óir fén gcloich sin. Bhí sé sásta annsan.
    D'innis mo sean-mháthair Bean Uí Ríoghbhardáin an sgéul so dom.
    AT1645: The Treasure at Home