School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    leath mhíle óna thig le ndeire na dála tháinig feabhas ar Diarmuidh agus shuibhal sé amach tráthnóna éigin chun h-agaidh tobach.
    Bhí an lá ana fhluich ar fad agus bhí tuille san abhann a bhí idir é is an siopa. Dubhairt Diarmuid ná raghadh sé abhaile go mbeadh an uisge ag dul fé aon noimead anois. Chaith sé é féin i dtor sgeiche a bhí ag fás in aice leis. Tháinig an oidhche deire agus bhí an Phíobaire fós san tor. I gceann tamall chualaidh sé fothram éigin in aice leis agus cad do léim amach as tor eile acht capall bán. Do léim duine eile amach agus capall eile aige agus tar éis sin duine eile. Bhíodar ag teacht amach go raibh an páirc lán, agus annsan léim feirin beag amach agus cóta is bríste dearg air agus é ag sgreacaig nach raibh aon capall ag an fear dearg muna bhfuil ar san is feidir leis siubhal an turas ar fad.
    Domhnall Ó Suilleabháin
    Bridia, Co. Kerry