School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    eile iseadh an Lús Mór agus an buachaill buidhe. Deineann an corradh preacan ana díombhail dos na prataí. Coimeadann sé an fhluicreas ar na prataí agus bíonn na prataí lobtha fé. Deineann na daoine dar as Lis na gCloc mór timcheall na háite seo. Is amhlaidh a gearran siad as na clocaib le scian. Cuireann siad isteach i gcorcán é féin agus na headaige. Cuireann siad os cíon na téine iad go mbionn siad beirthe.
  2. Unlike our grandfathers we know very little about herbs. When we get sick we go to the doctor. But our grandfathers never consulted a doctor only always went out into the fields or bog and pluck the herbs which they thought was most suitable for application to their respective ailments. The dog leaf is a well know cure for all external blemishes of the body, such as biles, cuts or sores of every kind.
    Brigíd Ní Muircheartaigh
    Bridia, Co. Kerry