School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    fluich ag teacht. Cómharta stoirm agus baistíghe a faoileáin bheith san tír. Cómhartha doroch aimsir snag-breac amháin d'fheiscint.
  2. Do bhí scoil i nGleannmaci ar crocán Nóra fadó. Bothán beag a bhí ann agus Nóra Cinnéide abhí i gcómhnuidhe ann. Gach blian do bhíodh Tomás Ó Cliúbháin ag muineadh ann ar fead trí mí. Do bhí sé dall i súíl acht mar sin féin muinteór ana mhaith a beadh é. Ní raibh acu acht leabhair amháin. Taidg Gaodhlach an ainm a bhí ar an leabhar. Ar phíosa slinne a scríobhadaís agus Gaodhluinn a bhíodh ar siubhal acu ó mhaidin go tráthnóna. Gach lá do thabharfadh duine dos na scaoilairí buidéal bainne agus píosa aráin din muinteór chun é do cathú mar ní raibh a dhóthain tuairistal aige féin. Agus do thógfadh sgoláir é abhaile leis gach oidhche chun é do choimeád agus sgaoilair eile an dara oidhche afus mar sin a deintear e do cathú gach duine ar a
        1. buildings
    Seán Ó Muircheartaigh