School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    broige uaim. Agus tarraing sé speac ar an bacach dár leis. Bhuail sé ar an galúin bainne agus doirt sé é go leor.
  2. Bhí beirt fear uasal ann fadó agus bhí dhá madra acu. Lá amháin bhíodar ag siubhal an bhotair ag irácht ar a mhadraí agus dubhart ceann acu go raibh a madra féin ana cliste go dtuigeann sé gach focal a labhartar leis agus ná itheann sé aon feóil Dé hAoine. Dubhairt an fear éile ná gcreidfeadh sé é agus dubhairt sé go bhfagaidh sé dhá pláta feoil agus go gcuirfeadh sé os comhair an peire madrai agus go cuiread sé síos deich sgilling dá gcuiread an fear eile é. Muna niosaidh an madra eile an feóil caillfead sé a sgilling. "Tá go maith," ar seisean
    Brighid Ní Mhuircheartaigh
    Muircheartach Ó Muircheartaigh