School: Castlerock N.S. (roll number 13242)

Drummartin, Co. Sligo
Frank Haran

1. Bhí fear agus bhí sé ag iarraidh ingean ar fheilméaraidhe agus ní raibh ann ach droch- aighne duithche. Ní raibh morán teacht isteach aige. D'itheadh an fear seo ceathí namad caorach. D'aon bhéile amhain "Lasfaidhg sé m'ingean as an tír" ar seisean.
    "Ní thuibhfaidh mé dho í b'fearr fear dhéanta na mboscaéd ná é do m'ingean. D'fóghluim sé ceurd af déanamh na mboscaéd". Fuair sé an ingean annsin ó'n bhfeilméir. Ní raibh sí i bfad aige gur tháinig caiptín luinge cuige gur fuadaigh sé uaidh í anonn go Sasana.Chruinnigh sé suas an méid pighbeacha airgid a bhí aige agus chuaidh sé anonn go Sasana ar a tóir. Bhí sé ag sárú air aon thuairisg
    Tomás Ó Cearbhall
    Letterbrone, Co. Sligo