School: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Kerry

Fothrach Michíl D'Mórdha
    Fothrach Domhnaill Uí Shuilleabháin
    Fothrach Padruig Uí Mhurchadha
    Fothrach Sheamuis Ui Déada.
    Is amhlaidh do fúair Seamus D'Mordha tig nuadh agus d'fág sé cuple falla de'n tig na sheasamh agus leag sé an chuid eile. Do chuaidh Micheal D'Mordha go dtí Aimairce agus d'fág sé an tig na dhiadh agus tá cuid de leagtha anuas anois. Do fúair Domhnall Ó Suilleabhán, Padruig Ó Murcadha, agus Padruig D'Mordha tighthe nuadh agus d'fhágadar fothracha na sean tighthe na seasamh.Do fúair Seamus Ó Déada bás, agus d'fág sé an tig aige na mhac agus fúair an mac tig nuadh. Tá fothrach an tighe na sheasamh fós. Do luadhadh ainm
    Úna Nic Gearailt