School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    h-athair agus a mháthair. Aon lá amháin thainig tincéir isteach agus bhí sé indon go leor rudaí a dhéana le cumhact ón diabhail agus dinn sé a fortún don cailín seo agus dubhairt se go bpósadh sí mac an ríogh. Níor thuig sí an sgéal seo mar cailín bocht a beadh í.
    Act cúpla seactmhain indhiaidh sin chonnaic sí fógra sa b'páipéir ón rí go b'pósadh sé an cailín a bheadh indhon sna chóira sníomh go mar bhí sise indhon sníomh go maith chomh deas agus chomh tapaidh leí act cén caoidh a sníomhfadh sí snatha-óir.
    Díreach ag an am sin tháinig fear go dtí an doras agus d'fiafruigh se dí cén trioblóid a bhí uirthí. Dinnis sí dó gur theastuigh uaithe snáth-oir a sníomh. Dubhairt seisean go ndéanfad da ndéanfadh sí an rud a iarrfadh sé uirthi.
    AT0500: The Name of the Helper
    Máire Níc Aodhagáin