School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    déanta act tá an cuid eile acu comh sean leis a gceo. Tá baile beag annseo ar a dtugtar an Fháirche agus tá trí bhothar ag dul amach uaidh. Tá ceann ag dul go Finnighthe, ceann ag dul go Cunga agus an ceann eile ag dul go h-Árdán.
    Tá go leor boithre beaga eile ag síneadh amach ó na boithre sin. An bóthar atá ag dul go Finnighthe tá bóthar eile ag síneadh as go Cill Bhrighde.
    Tá droichead ar an m'bóthar atá ag dul go Finnighthe. Droichead cloiche ata ann anois act droichead déanta as adhmad agus d'iarrann a bhí ann fadó.
    Nuair a bhí an droichead nua gá dhéanamh báthadh beirt fhear as Seanafeareachán ann mar bhí sé go moch ar maidin agus bhí sé an-dorcha agus níor fhead siad tada a fheiceál. Ní rachaidís ag obair chomh moch sin
        1. public infrastructure
    Máire Ní Aodhagáin