School: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    Níorairigh se an t-am ag dul no go raibh se ina maidin agus chuala sé fear ag siubhal thart taobh amuigh agus ghlaoidh sé air. Tháinig an fear agus d'oscail sé an doras. Chonnaic sé an bheirt ag suidhe ar an talamh. Thug an bheirt fhear an cailín amach act ní raibh sí indhan cainnt leo thugadh abhaile í agus i gceann tamaill bhí sí indhan cainnt leo. Dubhairt sí leis an bhfear a bhí istigh san teach leis an oidhche roimhe sin go pósadh sí é agus go d'tuibhradh sí a lán airgád don fhear eile. Lá na amáireach bhí sí go maith agus pósadh an bheirt acu agus mhair siad go son a sásta indhaidh sin.
    AT0990: The Seemingly Dead Revives
    Bríghid Ní Ghiobúin