School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

Fill abhaile a pheacaidh gránda mar is measa go mór thú ná an té brait Dia má's fiar go bean a bhain an t-uball san gáirdin tabhair cúl do láime leis an t-sean-bean fiath
    (5)
    Ní sean-bhean mise act cailín óg deas fuair sgoil is foghluim i dtús mo shaoghail is 'gá mairfeadh mo Daidí dhom, go dtí lá mo phósta beinn i gcóistí le clann an rígh.
    (6)
    Blian sa taca seo sead sinead i gcontra é is é liagh go mór mé is ní le aois.
    Bliain sa taca seo na deas éillim mé siubhal na mointe seo siar liom féin, Bhí culaith gheal orm go thoga an tsíoda agus hata céarac ar dath na sméar bhí bolca airgid i mo bróga líonta nár dheas an cilleán le mealladh mé.
      1. poetry
    Bairbre Seoige