School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

Maidin ciuin dá'r éirigeas amac faoi bharr na gcoilltí tá mé cinntí bualadh saigde orm is mo leigeas ní raibh le fághail, No gur dhearc mé an mnaoi bean maigle(?) ar bhroc na Sgeilpín Droideac is gur gheit mo craoide le meidre gídh nár éirigh liom a fágail.
    (2)
    Dá mbeinnsa fhéin mo smoillín is deas a leanfainn trí an rod í is gur bí plua(?) gac caillín oige deas a thogeadh suas do craoid mar bheinnse ag suinim ceol de o maidin go trátnona is gur bhí ceoleamar Binn na Smolach a thogac suas do craoid.
    (3)
    Act a stor ce'n fáth nac sgriobfá cugam cupla lionna cé'n cuan ná caladh a mbionn tú ann faoi droict no ag deanamh bronn, Tá coinnlaí ar gach taoibh diom is ní féidim comráda déanamh ce'n an cuinn ná calad a mbionn tú
      1. poetry
    Bairbre Seoige