School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (continued from previous page)
    D’feach sí ina thimhcheall. Cé chonnaich sí ag teacht acht Luke agus é ag iomchar ar dorais ina dhiadh. D’fagh sí a lámh ar a bhéal dtréo nach dtiocfadh a croidhe amach. Tháinig sé suas chuichí . d’fhiafruigh sí cé’n fath ar dhéin sé e sin leis an dorus agus d’freagair Luke agus gan triobloidh da laigheadh air. “Nach dúbhairt tú liom an dorus do tharraingt amach in mo dhiadh agus mé ag teacht”. Is annsin a thosuigh siad ag airgóint agus caithfhidh mé fagaint amach na h-aimnneaca a ghlaoidh siad ar a chéile. Chualadar torann ag teacht suas sa pháirc agus cé chonnaiceadhar ag teacht acht cuigh robairí le mala airgid ar a dhruim ag ceann amhain aca. Isteach le Luke agus a mháthair go dtí an cóill. D’fagadar an doras fé bhún cráinn agus suas leo leis an ciseain uíbheacha. Dubhairt na robáirí le
    A more recent version of this transcript is awaiting approval
    AT1653: The Robbers under the Tree