Scoil: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí rí in Éirinn fadó ó shin agus bhí aon mhac amháin aige.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    gcluás é agus síos ins a dtalamh agus dfagh sé annsín ag kickail é feín agus an biór. Anois ar seiséan bfuil pioch ar bith eile le anodha a chuir uirrí . Níl pioch ar bith eile lé anodha a cuír orth. Is leath sá an aith seó. Tá ruamh ar agus ruamh airgeadh annseó. Bhoíl beidh an ruamh óir agam ar seiseán agus bheidh an ruamh airgeadh agath. Cás é féin agus an lady ag cainth agus ag chomhrad lé ceíle no go dthainigh coimh a trathnona. Bfuil sé amach craith sé a laimh leithe. Beannacth leath ar seisean go bfeichfidh mé aristh tú. Tiomhain sé na bá leís abaile agus meteal annsin cé agus bhí faire na failte roimhe nuair a bhí sé in amh mhaith sá mbhaile. Suidh siadh annsín í gcuidheacthan agus dith siadh an supéar agus chaith siadh an h-oidhce ag cainth