School: An Clochar i gCárna

Carna, Co. Galway
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    aréir go raibh mé ag iarraidh déirce agus cheap mé go dtáinig mé go dtí teach agus gur thug bean an tighe dhá cháca agus dhá bhuidéal fíona dom. Annsin dubhairt an fear 'is aisteach an rud brionglóid agus ná géill di.' Shíleas annsin go raibh mé ag imtheacht liom go deo go deo go dtáinig mé go dtí teach breagh mór agus isteach liom.
    Bhí lampa crochta ar an mballa agus pota crochta ar an teine, bhlas mé den fheoil a bhí ins an bpota agus cheap mé gur feoil duine a bhí ann. Dá mbeadh tusa i do bhreithe céard a dhéanfá leis an bhfear sin é do tharraingt idir dhá charr. 'Tá do bhreithe tugtha agat ort féin' a deir sí , seo í do lámh, ag tabhairt an laimh dhó. Rug na daoine air agus mharbhuigh é agus phós an bhean shaibhir mac na baintrighe.
    AT0955: The Robber Bridegroom
    Máire Ní Mhaoilchiaráin