School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. Chúala me go leór sgéalta í dtaobh Íosa Críost. Núair a bhí máthair iosa críost ag dul amach as an dtír bhí sí ag dul tré coill. Chonnaich sí teach. Chuaidh sí go dtí an teach, agus d'iarr sí lóistín o bean an tigh. Leigh bean an tighe isteach í. Núair a bhí Máthair íosa críost isthigh d'íarr sí ar uisghe, leis an páisté a ghlanadh. Núair a bhí sé glannta aiche, dúbhairt bean an tighe leí a pháisté fhéin a ghlanadh, do Mar bhí sé go h-an tin. Nuair abhí an tinneas imthighthe. Núair abhí sé ina fear, bhí sé ag deanamh an rud céadna is abhí a athair ag deanamh roimhe. Sé sin ag Robálaigh. Núair abhí íosa Críost ag crochadh ar an cros, bhí an fear seo ag crochadh ar an cros eile agus deir sé ar íosa críost é do thabhairt go flaitheas.
    Ainne Ní Conncubair
    Grandparent