School: An Mhainistir, Carrabeg

Carrowbeg, Co. Galway
An Br. Coinleith Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    donn. An Domhnach ina dhíaidh pósadh na daoine ní rácfadh siad ar Aifreann. Níl an dlighe ag na daoine anois. Núair a bhíodh síad mí pósta rachfadh síad do teach a d'fágh an fear nó an béan agus bhíodh damhsa agus spóirt mhóir acha agus d'fanadh an fear mas fear a d'fhág an teach seactmhain no mar sin ag cúairt ann. Bé an eirigh amach a bhíodh acha na théigfeadh na daoine abhí ag an pósadh go dtí teach ostá, agus thughadh gach duine rud le n-ól dón fear agus don bean. Sé an éirigh amach a bíonns ag na daoine anois na Seachthmain nó mar sin i dhíaidh an pósadh téigheann gach duine go dtí an teach agus (tugad) tughann gach duine acha bréagán don bheirt.
      1. poetry
    Pádraic Ó hÉidhin