Scoil: An Gleann (uimhir rolla 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

Ar an leathanach seo

1. Tá cuid mhór bealaigh móra sa cheanntar seo. Tá cuid aca nach bhfuil deánta aca cúpla bliadhain. Seo cuid de na bealaigh móra atá fá cheanntar seo. An Leachta tá sé ag 'ul ó Bhaile na nGallóglach go Carraig Airt. Rinneadh é sa 1911. An t-Seascain tá an [bealach] sin ag dul fríd an cnoc an áit a mbaintear an mhóín. Rinneadh an bealach sin sa bhliadhain 1933. Sé an páighe a géobhadh na fir 4s an lá. Bhí fear ag obair ar an t-Seascain as an Ghleann Ard agus gortughadh é. Bhí sé in a shuidhe faoi'n bhruach agus thuit gainimh. Bealach Cnoc na gCoinín. Rinneadh an bealach sin sa bhliadhain 1935, Tá'n bealach ag 'ul ó Bhealach GHleann Árd go Dún Mór. Tá bealach eile ag dul fríd Tuam. Rinneadh cuid bhealach sin san bhliadhain 1930, agus an chuid eile de sa bhiadhain 1935. Tá bealach ag 'ul ó'n Ghleann go dtí 'n Craoloch.
        1. public infrastructure
    Cáit Ní Bhuidhe