School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    siad ar bhean a toighe fosglodh díobtha annsin nó an bhfeul tusa ceangailte fosta arsa bean aca—níl arsa sise no níl aon rud agam a chiongleocas mé. Bhal gabh annseo arsa an bhean t-sidhe agus cuirfidh mise trí ribe de mo chuid gruaige isteach ar bhun an dorais agat a cheangleochas tú. Ní dheárna bean a'toighe acht bréith ar na ríbí agus iad a sháitheadh isteach sa teinnidh. "teann teann a ribe arsa an glór taobh amuigh" is doilig dúinn é arsa na ríbí agus muid cómh h-atthaidh le bullaí istoigh sa teinidh an té thuig an chómhairle sin díobh béidh daor air arsa an glór agus anois ádh mór ort fhéin agus ar do ghreásán agus go mairfidh fear a toighe a chulaith úr imbárach. Ní thiocfaidh muid-inne de chór feasta.
    AT0500: The Name of the Helper
    Máire Ní g Cionnlaoi