School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    leis an leitir. Nuair bhí giota maith de'n bhealach thairis ag Mac a' Bháird casadh síoguidhe air. D'fhriafraigh an síoguidhe do ca rabh sé ag dul agus d'innis seisean do. Tabhair domh an leitir go bhfeicfidh mé caidé tá inntí arsa an síoguidhe. Ní thiocfadh liom sin a dhéanamh arsa mac a' Bháird. Tabhair dom an leitir arsa an síoguidhe nó ní fheacaidh mise lorg láimhe ariamh na dtiocfadh liom a dhéanamh arís. Thug sé do an leitir. Léigh sé í agus d'innis do mhac a' Bháird an sgeal a bhí inntí. Sgríobh a síoguidhe leitir eile sa chosamhleacht cheadhna agus d'iarr sé ar mac a' Bháird imtheacht leis go dtí an áit a raibh sé ag dul agus ba é an rud a bhí sa leitir na ordú fóghlam mhaith bliadhna a thabhairt do'n teachtaire. Nuair a chonnaic an deárbhráthair O Domhnaill cad a bhí ins an leitir chur sé isteach in seomra é fa choinne urram mór a thabhairt do. Rinne se réidh é agus chuir ar shiubhal go lonnduin é. Bhí órdughadh innsin an sgoil a
    An Bun Beag, Co. Donegal
    Máire Ní g Cionnlaoi