School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (no title) (continued)

Rugadh 7 tógadh Liam O Brian i mBaile Mhuine i gCo Aontroma.

(continued from previous page)
    é ag greadadh leis ar sparan beag. Shil siad go raibh sé ag cailleadh a mheabhair agus d'fhág siad annsin é. Nuair abhí Liam tuirseach ag greadadh leig sé amach an diabhal, ach thug an diabhal a fhocal ar dtúis nach dtiocfadh sé chomhair Liam ní ba mhó.
    Ocht mbhliana na dhiaidh seó fuair Liam bás agus nuair a chuaidh sé go geaftaí na bFhlaithais ní leigeadh Peadar isteach é. Chuaidh sé go geaftaí Ifreann annsin ach ní leigeadh an diabhal isteach ach aoiread é. Las sé sop agus thug do Liam é agus chuir arais ar an saoghal é agus dubhairt sé go mbhéadh sé annsin go deó na siorruidheacht.
    Tá Liam ag dul thart go dtí an lá atá indhiú ann, ach ní fheiceann tú ach an sop lasta. Cor uair bíonn sé fa chupla slat duit agus annsin arís i bpreabadh na súil bíonn sé na mílte ar shiubhal. Sin anois sgéal Liam Ó Brian nó "Liam Na Sopóige".
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    Antoin Mac Suibhne