School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. (continued from previous page)
    acht sé pingne i n-a phoca. Nuair a fuair sé go Doire ní raibh airgead ar bith aige le é a thabhairt treasna ar an bád. D'obair sé dhá lá as fuair sé dhá scillinge. Chuaidh sé ar an bhád agus nuair a thainigh siad i dtír i nAlbain ní rabh acht trí pingne ag "Johnnie". Ni rabh sé uair ag suibhal thart nuair a fuair sé obair. I ndiaidh an Geimhreadh a caiteadh in Albain tháinigh sé na bhaile.
    Bhí fear i n-a chomhnuidhe i mBaile an Churraigh d'arbh ainm "Paidí Mór".
    Bhí a dhearbhrathair tinn agus ba mhaith le "Paidí" é a thabhairt go tobair an duin.
    Ní rabh bealtaí móra ar bith ann agus d'iomchur "Paidí" an fear tinn go Tobar an Duin agus arais ins an lá amháin.
    D'iomchur "Paidí Mór" geárran eadar a láimhe lá amháin fósta
    Bhí bean ins an cheanntar seo darbh ainm "Peggie Wah". Lá amháin chuaidh sí suas cun na Gleanntaí agus nuair a bhí sí shuas dubhairt fear leithe dhá n-iompochadh