School: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. Scéal a 2 (continued)

Bhí fear ann am amháin 7 bhí sé pósta. Ach fuair a bhean bás cupla oidhche indhiadh iad posta. Bhí an fear bocht iontach brónach i n-a diaidh.

(continued from previous page)
    mise faoi geasaibh” Nuair a bhí an focal deireannach ráidhte aige thuit an fáinne de a mhéar agus bhí sé comh sean leis an ceo fuair sé bás tamaill i n-a dhiaidh sin.
  2. Scéal

Bhí fir amuigh am amháin ag iascaireacht; nuair a bhí siad amuigh i lár na fairrge d'éirigh an spéir dorcha agus thosuigh an ghaoth.

Sgéalta a d’innis
    1. Brian Mac Cáilín
    2. Boith - Uachtar, Leitir ‘Ic A Bháird
    3. 53 bl. 4. Feirmeor beag
    Bhí fir amuigh am amháin ag iascaireacht; nuair a bhí siad amuigh i lár na fairrge d’éirigh an spéir dorcha agus thosuigh an ghaoth. Chaith fear aca amach sgian agus shocruigh an doineann. Chuaidh siad isteach comh tuigh géar is thiocfadh leobhtha.
    Ar maidin nuair a mhuscail an fear a chaith ar shiubhal an sgian; bhí fear ag an doras. Chuir sé cuireadh air gabhail fa choinne a dhinneár. Chuaidh.
    Nuair a bhí sé thíos ag an fhairrge chuaidh siad isteach i i dteach mór.
    Nóra Ní Laodhóg